Linux funkar!

Linux funkar!

Öppet brev till IT-ansvarig/rektor på alla skolor i Sverige

Varför TreSjuor?Posted by Magnus Uppman Mon, March 16, 2015 18:01:43

Är ni nöjda med er nuvarande IT-miljö för lärare och elever? Om svaret är ja använder ni troligen redan Linux!

Om ni inte är nöjda så kan jag ge er ett antal argument för att använda Linux i en skolmiljö: http://linuxfunkar.tresjuor.se/#post1

Själv arbetar jag som konsult inom elektronik och datateknik och använder Linux till 90% i mitt dagliga arbete. Det är möjligt idag (till skillnad mot för några år sedan) tack vare trenden i IT-världen att utveckla standardiserade produkter med öppna gränssnitt.

En viktig företagsprincip (som alltid har funnits) är att inte vara beroende av en enda specifik leverantör eller råvara. Denna princip har varit ignorerad eller obrukbar länge när det gäller operativsystem.. Lägg inte alla ägg i samma (microsoft)korg!

Ett bra exempel på en öppen standard är HTML5 som möjligör avancerade applikationer och multimedia i en vanlig webbläsare. http://www.hongkiat.com/blog/48-excellent-html5-demos/
Ett annat givet exempel är Android som i grunden bygger på Linux och bevisligen fungerar på extremt många olika hårdvaror (telefoner, surfplattor, TV-apparater mm).

Om det här låter intressant - tveka inte att ta kontakt för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte!

Med vänliga hälsningar

Magnus Uppman
---
Elektronik och programvaruingenjör
www.tresjuor.se
073-0423651
magnus.uppman@tresjuor.se
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.